Automatisk VPN-tilkobling på UiBs trådløse nettverk

Jeg har ofte tenkt på å skrive en del tips og "how to's" om hvordan få en mer effektiv og bedre laptop-hverdag på UiB. Flere og flere har egne laptoper og befinner seg nærmest daglig på høyden på UiB-nettverket, men det finnes få gode ressurser som forklarer hvordan man enkelt og greit kan dra nytte av de it-tjenestene UiB tilbyr. studentwiki.uib.no var, så lenge det var oppe, en godt utgangspunkt, men noe rotete. it.uib.no har også en del informasjon, og de har i det siste oppdatert og gjort det mer oversiktelig. Som en trofast macultist kommer jeg hovedsakelig til å fokusere på programmer og tips til OS X.

Jeg har lenge irritert meg over måten det trådløse UiB-nettverket fungerer på. Det som skjer er at man får en liten boks man må skrive inn brukernavn og passord i. Denne tilkoblingen faller også ut dersom man ikke bruker nettleseren på en stund. Jeg har derfor brukt en VPN-tilkobling for å holde linjen aktiv (og i tillegg muliggjøre en del andre tjenester). Jeg vil anbefale på det sterkeste å sette opp en vpn-tilkobling om du allerede ikke har det (det de ikke nevner er at du bør krysse av for send all traffic over VPN i advanced panelet).

pearPortVPN (direkte link) er en gratis applikasjon som kjører i bakgrunnen og starter VPN-tilkoblingen automatisk når du er tilkoblet et spesifikt trådløst nettverk, eller har en bestemt IP-adresse. Den er i tillegg veldig enkel å sette opp:

pearportVPN virker stort sett smertefritt hos meg. Det er i tillegg veldig greit at pearportVPN kan lukke VPN-tilkoblingen før macen går i dvalemodus, da slipper man denne feilmeldingen om at macen ikke finner tilkoblingen når den våkner igjen. Jeg vil også oppfordre at man donerer til utvikleren dersom man finner denne pearportVPN nyttig.  

Edit: Jeg bruker Snow Leopard (10.6.1).