Stå på (jobben)!

Overgangen fra lagermedarbeider til stipendiat var stor på mange måter. Et eksempel på dette var å gå fra en jobb der man var i konstant bevegelse til en arbeidssituasjon der man stort sett sitter. Jeg er en veldig dårlig sitter, og kjente raskt at jeg begynte å få vondt i ryggen. Inspirert av programmereren Gina Trapani fikk jeg bestilt et skrivebord med elektrisk høydejustering, a.k.a 'ståpult'. Fra i dag skal jeg stå på jobben. 

Erfaringer så langt:

  • Jeg er sliten i ryggen, men på en annen måte.
  • Jeg har følt meg mer våken og konsentrert (det kan også være pga. nylig overgang til vintertid).
  • Arbeidsstillingen føles mer naturlig og riktig. 
  • Det er lettere å opprettholde god tastaturergonomi.
  • Det er lettere å ta seg korte pauser fra arbeidet for å bevege på seg.

 

Merk at jeg ikke har konsultert noen lege eller fysioterapaut, og forstår det slik at det finnes forskjellige løsninger og teorier for optimal kontor-ergonomi. Uansett, jeg kommer til å poste en follow-up om én uke på hvordan det står til.